Με μεγάλη χαρά σάς παρουσιάζουμε το ESG+, τη διμηνιαία εκδοτική πρόταση της BOUSSIAS για τα στελέχη επιχειρήσεων και τους επαγγελματίες που χρειάζονται ολοκληρωμένη και αξιόπιστη ενημέρωση σχετικά με τα θέματα της βιώσιμης επιχειρηματικότητας και της βιώσιμης χρηματοδότησης των επιχειρήσεων στο πλαίσιο των ESG κριτηρίων για το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση. Το πρώτο περιοδικό στην Ελλάδα αποκλειστικά για τα κριτήρια ESG έρχεται ως συνέπεια των ραγδαίων εξελίξεων στο πεδίο της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και της βιώσιμης χρηματοδότησης.

Στις σελίδες του ESG+ θα βρείτε πρωτότυπα ρεπορτάζ, αποκλειστικές συνεντεύξεις και εμπεριστατωμένα άρθρα για την εφαρμογή κριτηρίων βιωσιμότητας (ESG) σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Στο πρώτο τεύχος παραχώρησαν συνέντευξη η Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία αναφέρθηκε στη στρατηγική που οδηγεί την Ελλάδα στην εκπλήρωση των ενεργειακών και κλιματικών της στόχων. Η Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που μίλησε για την κλιματική αλλαγή, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και για το πώς οι επιχειρήσεις θα αποκτήσουν στρατηγική ESG. Ο Christian Kettel Thomsen, Αντιπρόεδρος της EIB σε Ελλάδα και Κύπρο, μίλησε για την επόμενη μέρα στις ελληνικές επιχειρήσεις και τη δυναμική εισβολή των πράσινων ομολόγων στην αγορά. Η Ελένη Μυριβήλη, Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Αστικής Ανθεκτικότητας και Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή στον Δήμο Αθηναίων, μας παρουσίασε τα σχέδιά της ως πρώτη Chief Heat Officer της Ευρώπης για μια πιο βιώσιμη Αθήνα. Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, αναφέρθηκε στο πώς πράσινη ανάπτυξη και ESG διαμορφώνουν το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Στο ESG+ αρθρογραφούν σημαντικοί φορείς που επηρεάζουν την εξέλιξη του sustainability στη χώρα μας. Η Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος του Δικτύου CSR Hellas, ο Κρις Αίσωπος, Πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, η Αθηνά Χατζηπέτρου, Προέδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, η Natasha Martsekis, ΔΣ στην ΕΛΠΕ, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος της Fourlis Trade Estates και Secretary General στο NED Club of Greece, η Ιζαμπέλλα Τσίρμπα, Δικηγόρος Χρηματοικονομικού Δικαίου, η Σάντυ Φαμελιάρη, Υπεύθυνη Προγραμμάτων για την Κλιματική Αλλαγή, στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace, ο Νίκος Αυλώνας, Πρόεδρος Κέντρου Αειφορίας (CSE), οι Χάρης Δούκας, Αν. Καθηγητής ΕΜΠ και Αλέξανδρος Νίκας, Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ.

Αξίζει επίσης να διαβάσετε τα ειδικά θέματα που έχουμε στο πρώτο τεύχος. Μιλάμε για το Athens ESG Index στο οποίο φιλοξενούνται οι τοποθετήσεις δεκαοκτώ εκπρόσωπων εταιρειών, οι οποίες στρατεύονται υπέρ της αειφορίας, συγκεντρώνοντας πάνω τους το ενδιαφέρον του επενδυτικού κόσμου. Φωτίζουμε τα Green, Social και Sustainability Bonds ένα νέο είδος ομολόγων που εισβάλει δυναμικά στην αγορά. Παρουσιάζουμε τέλος το Financial Reporting σε σχέση με τα ESG, τη βιομηχανία της Ενέργειας, τα αποτελέσματα του COP26, καθώς και διεθνή θέματα. Καλή ανάγνωση.